Hírösszefoglaló

2023.04.20. 17:35

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek április 20-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Új műfüves pályát adtak a Táncsics Mihály középiskolai kollégiumban

Szerdán ünnepélyes keretek között is birtokba vehették a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium új műfüves labdarúgópályáját az intézmény diákjai. Az intézmény életében hagyománynak számító Koli Kupa küzdelmeit is az átadó napjára időzítették. Több sportágban a város összes középiskolai kollégiumi intézménye összecsap ilyenkor a vándorserlegért. Az avatón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere az MLSZ-nek mondott köszönetet. – A város legnagyobb stratégiai partnere a Magyar Labdarúgó Szövetség, hiszen másfél évvel ezelőtt kezdtünk el közösen egy programot, melynek keretein belül iskolák, óvodák, kollégiumok területén közel 20 műfüves pályát valósítottunk meg, melyekkel gazdagodott a város közössége – hangsúlyozta a polgármester.

Táblák kerültek a kutyaürülék-tárolókhoz

A Czollner téren, illetve a Forrás utcán figyelemfelkeltő táblák jelzik mostantól a kutyasétáltatóknak, hogy tegyenek környezetünk tisztaságáért. A kutyák ürülékét a gazdik a közterületről minden esetben kötelesek eltávolítani. Aki erről nem gondoskodik, köztisztasági szabálysértést követ el. A megnövekedett igényekre tekintettel Kecskeméten már több mint 50 darab kutyaürülék-tárolót helyeztek ki, most azonban ezek használatára szeretnék ráirányítani a gazdik figyelmét. A kutyaürülék-tárolókat a közegészségügyi szempontok figyelembevételével, a polgármesteri hivatal engedélyével lettek kihelyezve. Nem telepítenek edényzetet például közoktatási intézmények vagy játszóterek közvetlen környezetébe. Fontos újra és újra felhívni a figyelmet arra is, hogy a játszóterekre kutyát bevinni tilos! A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai szükség szerint tovább folytatják a figyelemfelkeltő táblák kihelyezését a város további pontjain – számolt be a baon.hu portál.

Kecskemét legszebb kertjeit keresik

Idén is meghirdetik a Virágos Kecskemétért versenyt a lakosság számára. A kecskeméti önkormányzat és a Hírös Kertészek Egyesülete Virágos Kecskemétért 2023 versenyén több kategóriában lehet pályázni: virágos balkon, erkély és ablak; közterületről látható kert; intézmények ablakai, balkonjai, előkertjei. A pályázatot július 15-ig lehet beadni levélben vagy elektronikus úton az alábbi címre: Polgármesteri Hivatal, Várostervezési

Osztály (6000 Kecskemét, Kossuth tér 1., I. em. 34.) vagy a [email protected] e-mail címen. A pályázathoz mellékelni kell a gondozott területről készített három darab fotót, a borítékra rá kell írni: „Virágos Kecskemétért”.

Újabb köztéri padok újultak meg Kecskeméten

A széchenyivárosi Szimferopol téren kihelyezett padok felújítása már időszerű volt. A városrész lakói a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesülettel karöltve jelezték ezt a problémát a Városüzemeltetés felé, melynek eredményeképp a helyszínen összesen 15 padot újítottak meg. A szakemberek - ahol szükséges volt - kicserélték és lefestették az ülőalkalmatosságok faanyagait. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. folytatja a padok felújításával városszerte. Jelenleg a Rákóczi úti sétány közel 50 db padjának felújítása zajlik, amelyek kihelyezése várhatóan a jövő héten történik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában