Virágos Kecskemétéért

2023.04.07. 20:21

Balkon és kerti virággal is lehet pályázni Kecskeméten

Idén is meghirdetik a Virágos Kecskemétéért versenyt a lakosság számára. Érdemes a szép kertekkel, balkonokkal nevezni, mert virágos nyeremények várnak gazdára.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Kertészek Egyesülete Virágos Kecskemétért 2023 versenyén több kategóriában lehet pályázni. 

• Virágos balkon, erkély és ablak

• Közterületről látható kert

• Intézmények ablakai, balkonjai, előkertjei

A pályázatot 2023. július 15-ig lehet beadni levélben, vagy elektronikus úton az alábbi címre: Polgármesteri Hivatal, Várostervezési Osztály (6000 Kecskemét, Kossuth tér 1. I. e. 34.), vagy [email protected] címre.

A pályázathoz mellékelni kell a gondozott területről készített 3 darab fotót (10x15 centiméter). A borítékra rá kell írni: „Virágos Kecskemétért”. A pályázatok értékelésére bizottság alakul, bírálat alapján helyszíni szemle következik.

A díjak mindhárom kategóriában a következők. Az I. díjazott 10.000 Ft, a II. díjazott 6.000 Ft, a III. díjazott 4.000 Ft értékű virágvásárlásra szóló utalványt vehet át. 

Ezzel párhuzamosan idén tavasszal is lesz főtéri virágbemutató és vásár. Az érdeklődőket Kecskemét Főterén, a Szent István szobornál várják április 22 - 23., április 29 – 30. hétvégén. Szombat 8-16 óráig, vasárnap 8-12 óráig. Kaphatók majd egynyári növények, balkonnövények, leánderek, évelők, virágföldek, tápanyagok, szaktanácsadás, faiskolai növények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában