Szabályok

2023.04.18. 18:27

Kecskeméten figyelemfelkeltő táblákat helyeznek ki a kutyaürülék-tárolók mellé

Kecskeméten, a Czollner téren, illetve a Forrás utcán figyelemfelkeltő táblák jelzik mostantól a kutyasétáltatóknak, hogy tegyenek környezetünk tisztaságáért.

Lizik-Varga Katalin

A kutyák ürülékét a gazdik a közterületről minden esetben kötelesek eltávolítani

Forrás: Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

A kutyák ürülékét a gazdik a közterületről minden esetben kötelesek eltávolítani. Aki erről nem gondoskodik, köztisztasági szabálysértést követ el. Kutyák iránt közömbös vagy kifejezetten állatbarát embereket is kutyaellenessé tehetünk azzal, ha ezt az egyszerű együttélési szabályt nem tartjuk tiszteletben.   

A megnövekedett igényekre tekintettel Kecskeméten városszerte már több mint 50 darab kutyaürülék-tárolót helyeztek ki, most azonban ezek használatára szeretnék ráirányítani a gazdik figyelmét.  

Ennek érdekében képviselői kérésre – lakossági kezdeményezés alapján – a napokban figyelemfelkeltő táblákat helyeztek ki a Czollner téri, illetve a Forrás utcai kutyaürülék-tárolók mellé. A tapasztalatok szerint sokan használják már most is a városszerte elhelyezett edényzeteket, amelyeket mostantól, a tábláknak köszönhetően még hamarabb észre lehet majd venni.   

A kutyaürülék-tárolók közegészségügyi szempontok figyelembevételével, a polgármesteri hivatal engedélyével kerülnek kihelyezésre. Természetesen nem telepítenek edényzetet például közoktatási intézmények vagy játszóterek közvetlen környezetébe. Fontos újra és újra felhívni a figyelmet arra is, hogy a játszóterekre kutyát bevinni tilos! 

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai szükség szerint tovább folytatják a figyelemfelkeltő táblák kihelyezését a város további pontjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában