Hírösszefoglaló

2023.04.11. 20:13

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Új csomópontot is építettek

Ballószögön elkészült a Bem–Dózsa utcai csomópont, a Határ úti buszöböl, valamint az iskola étkezője és tálalókonyhája. A forgalomcsillapító csomópont célja, hogy az elmúlt években ott felépült új településrészen élők biztonságosan átkelhessenek az úton, akár gyalogosan, kerékpárral vagy autóval. A Bem utca–Dózsa György utcai csomópontnál gyalogátkelőhelyek, valamint a forgalomlassítás biztosítása érdekében pályaszintemelés valósult meg. A Határ útnál új autóbusz-megállóhely létesült, kerékpártámaszokkal. A kivitelezési munkálatokra bruttó 46,7 millió forintot nyert el az önkormányzat, önerőt nem kellett hozzátenniük.

Az eltiltás ellenére a volán mögé ült

A Kecskeméti Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés és közúti baleset gondatlan okozása miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a sofőrt, aki a járművezetéstől eltiltása ellenére autóba ült, és elgázolt egy gyalogost. A vád szerint a kecskeméti férfit tavaly decemberben a rendőrség közúti közlekedési szabálysértés miatt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ennek ellenére idén február 9-én, kora délután autóba ült, és Kecskemét belvárosában közlekedett. Egy útkereszteződésben azonban balra kanyarodás közben nem adott elsőbbséget az úttesten átkelő gyalogosnak, és elütötte. A baleset következtében a gyalogos súlyosan megsérült, a lábszára és orra eltört, valamint további zúzódásokat szenvedett. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította, és ezért vele szemben 60 nap elzárást szabott ki. Az ítélet nem jogerős.

A Csík Zenekar jótékonysági koncertje

Jótékonysági koncertet szervez a Kecskeméti Szent László Lions Club az Érzékelések kertje szépítésére. A fellépő a Kossuth-díjas Csík Zenekar lesz, amely a nemes cél érdekében az 1 millió forintos fellépti díját ajánlotta fel. A konceret április 28-án, 19 órától tartják a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Jegyek készpénzért a Tourinform irodában vásárolhatók.

Negyedikként zárta a kupaküzdelmeket a Kecskemét

Szombaton és vasárnap a budapesti Tüskecsarnokban rendezték meg a kosárlabda férfi Magyar Kupa négyes döntőjét. A mezőny tagja volt a tavalyi bronzérmes Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét is. Forray Gábor csapatának nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen az elődöntőben a szombathelyi Falco lett az ellenfelük, míg a bronzcsatát a Sopron által búcsúztatott Szolnokkal kellett megvívni. A kecskemétiek az elődöntőben 82-68-ra kaptak ki, majd a bronzmeccsen 100-77-re, megérdemelten győzött ellenük a Szolnoki Olajbányász. A Kecskemét végül két vereséggel a negyedik helyen zárta a 2023-as kupasorozatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában