Ügyészség

2023.04.07. 14:33

Gyalogost gázolt el az eltiltott sofőr Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés és közúti baleset okozása miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a sofőrt, aki mégis autóba ült és elgázolt egy gyalogost. A baleset következtében a gyalogos súlyosan megsérült.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti férfit 2022 decemberében a rendőrség közúti közlekedési szabálysértés miatt 3 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ennek ellenére 2023. február 9-én, kora délután autóba ült és Kecskemét belvárosában vezetett. Egy útkereszteződésben azonban balra kanyarodás közben nem adott elsőbbséget az úttesten átkelő gyalogosnak és elütötte. A baleset következtében a gyalogos súlyosan megsérült, a lábszára és orra eltört, valamint további zúzódásokat szenvedett.

Az ügyészség a helyszínen tetten ért férfit eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyorsított eljárásban szerdán bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 60 nap elzárást szabott ki. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában