Támogatás

2023.04.03. 12:19

Elkészült a mini bölcsőde Fülöpjakabon

Közel 99 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a település új bölcsődéje. A helyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert európai uniós forrásból finanszírozta a korszerű bölcsőde megépítését az Alkotmány utcában.

Vajda Piroska

Az új bölcsőde hét férőhelyes és egy csoportos

Forrás: Beküldött fotó

A hét férőhelyes, egy csoportos, új mini bölcsőde ideálisan a település központjában található és a falu minden pontjáról könnyen elérhető. A rendelkezésre álló terület nagyságából eredően lehetőség nyílt a szükségesnél nagyobb játszó- és kert felület létrehozására a gyermekek számára. Ugyanakkor a projekt keretében keretében jelentős nagyságú zöldfelületet is kialakítottak a bölcsőde körül. Az épület földszintes jellege lehetővé tette a teljes körű akadálymentesítést a gyermekek és a szülők által használt részekben. A közlekedő felületek burkolatában pedig infokommunikációs akadálymentesítést alkalmazva vezető sávokat helyeztek el – olvasható a beruházásról kiadott közleményben. A bölcsőde a tervek szerint a következő nevelési évtől várja a majd a kicsiket.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában