Összefoglaló

2023.04.07. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 07.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Három jármű ütközött Balástya határában, az M5-ös autópályán

Fotó: Donka Ferenc

A szegregációban élő roma lakosság épített környezetének megújításával egy időben humán felzárkóztatási program indult Kalocsán. A megvalósításhoz szükséges forrást a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő TOP pályázat keretében nyerte a város.

Az 1990-ben alakult Országos Diákparlament az egyik legfontosabb diákkezdeményezés Magyarországon, amely a középiskolás diákoknak biztosít lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a politikai életben, és megszólalhassanak az őket érintő kérdésekben.

Három jármű ütközött Balástya határában, az M5-ös autópályán.

David Pressman amerikai nagykövet többek között az antiszemita Jobbik–Konzervatívok elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét egy kóser vacsorával.

Összeütközött két személygépkocsi és egy kisteherautó Kecskeméten, a Mária körúton, a Füzes utcánál.

Húsvét közeledtével sokszor hajlamosak vagyunk túlvásárolni magunkat, aminek egy része végül a szemetesben köt ki. Azért, hogy az élelmiszerpazarlást megelőzzük, érdemes már előre felmérni a vendégeink számát, és azt, hogy milyen ételeket és süteményeket készítünk idén. 

A hagyományos húsvéti dekorációk között az egyik legnagyobb kedvenc a tojásfa, egyre több településen díszítik tojásokkal a köztéri fákat is. Kiskunhalason a Városgazda Zrt. tojásfa szépségversenyt is hirdetett, a város több részén díszelegnek a tojásokkal dekorált fák és az ünnepekre ismét húsvéti dekorációval díszítették fel a városházával szemben az ivókutat.

Ismét emelkedik Bács-Kiskun vármegyében a madárinfluenza-kitörések száma

A Kecskeméti Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés és közúti baleset okozása miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a sofőrt, aki mégis autóba ült és elgázolt egy gyalogost. A baleset következtében a gyalogos súlyosan megsérült.

Egy csarnok teteje égett Kecskeméten. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában