Eredményhirdetés

2023.04.29. 06:57

A félegyházi Mezgé hozta el a legtöbb dobogós helyezést a Szakma Sztár Fesztiválról

Az ország legeredményesebb agrárszakképző iskolájaként zárta a Szakma Sztár Fesztivált a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Az iskola diákjai három arany-, három ezüst- és két bronzéremmel tértek haza az országos döntők szerdai eredményhirdetéséről, melynek a Hungexpo Vásárközpont adott otthont – tájékoztatta szerkesztőségünket Rózsa Pál, igazgató, aki a részletes eredményeket is ismertette.

Vajda Piroska

A dobogós diákok balról jobbra haladva: Lovász János, Dósai Tibor Dániel, Kátai Virág, Gulyás Kamilla Dorottya, Németh László, Rigó Alex Adrián, Paul Zsolt, Fehér Liliána

Fotó: Vajda Piroska

Hentes és húskészítmény-készítő szakmában első helyezett lett Németh László, második Dósai Tibor Dániel, harmadik pedig Paul Zsolt. Felkészítőik: Ficsór Andrea, Patyiné Gyóni Márta, Dénes Zoltán és Tóth Vencel.

Pék szakmában első helyen végzett Rigó Alex Adrián, második lett Lovász János. Pék-cukrász szakmában a dobogó második fokára állhatott Kátai Virág. Felkészítőik: Nagy Melinda, Horváth Mária, Horváth Krisztián, Csatári Imre és Dányi János.

Élelmiszeripari technikusok közül Gulyás Kamilla Dorottya az első helyen végzett. Felkészítője: Nagy Melinda volt. 

Gazda/lovász szakmában a harmadik helyen zárt Fehér Liliána. Felkészítője: Szajbert Éva. 

Rózsa Pál azt is elmondta, a Szakma Sztár Fesztivál keretében díjazták az iskola gyakorlati képzését biztosító P&P Pékáru Kft.-t is, amely az év duális képzőhelye díjat vehette át. Az iskolaigazgató hangsúlyozta, a Kft. ideális feltételeket biztosít a pék-cukrász szakma gyakorlati képzéséhez. 

A dobogós diákok és felkészítő tanáraik a Szakma Sztár Fesztiválon
Fotó: Vajda Piroska

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Szakma Sztár Fesztvált

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVI. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg közel 15 ezer látogató részvétele mellett.

A fesztivál keretében 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását – olvasható az esemény honlapján.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában