Kalocsa

2023.03.13. 06:50

Rendben működnek a radioaktív hulladékot kezelő telephelyek

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK Kft.) megtartotta szokásos negyedéves tájékoztatását a Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) településvezetői részére.

Tapodi Kálmán

TEIT beszámoló Kalocsa

Forrás: TEIT

A TEIT közösségi oldalán megjelentek szerint dr. Kereki Ferenc, az RHK Kft. ügyvezető igazgatója beszámolt a három telephely és kutatási terület eredményeiről.

–  A normál működéstől való eltérés nem történt a telephelyek vonatkozásában – összegezte a negyedévet az igazgató. Mint elhangzott: Bátaapáti telephelyen egy földalatti ellenőrzőpont megvalósítása van folyamatban, az atomerőmű által elkészített újfajta csomagok fogadására pedig felkészültek. Továbbá 3D szeizmikus méréseket végeztek, melynek eredményeinek kiértékelése még folyamatban van. Az igazgató beszámolt az MVM Paksi Atomerőmű üzemidejének hosszabításából adódó hulladékkezelési feladatokról is, majd szót ejtett egy esetleges kis aktivitású radioaktív tároló kialakításának lehetőségéről, azonban aktuálissá válása esetén külön tájékoztatót tartanak majd az érintett települések vezetőknek.

Fritz László, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának üzemeltetési igazgatója részletes tájékoztatást adott az aktuális feladatokról és tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az idei év legnagyobb feladata az átrakó gép átépítése lesz. Ennek folyamatába a TEIT Ellenőrző Bizottsága is szeretne betekintést nyerni. Végezetül Gáncs István, a TEIT alelnöke a társulás aktualitásairól, ellenőrzési feladatairól számolt be a tájékoztatás résztvevőinek – olvasható a TEIT beszámolójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában