Kecskemét

2023.03.23. 11:14

Barackfa-pántlikázást tartanak a közös ünnepen

Idén újra megrendezik a Barackfavirágzás ünnepét. Március 25-én, szombaton 10 és 13 óra között várják az érdeklődőket Kecskemét-Borbáson, a Bács-Zöldért telephelyén. A hangulatos esemény kapcsolódik a városban zajló Kecskeméti Tavaszi Fesztiválhoz.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület és a Bács-Zöldért Zrt. közös programja lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy együtt ünnepeljék meg a barackfavirágzást, megismerjék a barackfa pántlikázás hagyományát, és csatlakozzanak a nyolc hónapon átívelő Szedd magad akcióhoz!

10 órakor Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonosa köszönti a közönséget, ezt követően Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mond köszöntőt. Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke ismerteti a barackfa virágzás hagyományait, majd megszentelik a barackfákat.

A plébánosi áldás után következik a barackfa-pántlikázás. A vendégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy egy számukra szimpatikusnak vélt fát felpántlikázzanak nevükkel és telefonszámukkal. Így amikor az adott fa terem, a Bács-Zöldért értesíti a pántlikázókat, akik akkor eldönthetik, hogy az adott áron szeretnék-e leszedni a gyümölcsöt.

Emellett neves szakvállalkozók tartanak kiállítást és vásárt, többek között lesznek áfonya, gyümölcs oltványok, virágok, termést fokozó anyagok, burgonyavető gumók, lekvárok, levek, és nem utolsó sorban termelői szaktanácsadás.

A rendezvény ideje alatt gyermekfoglalkozások is lesznek.

A rendezvényen fellép a Csipkefa zenekar ifj. Mészáros János vezetésével. Meghívott vendég: Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítója. Néptáncot ad elő Bacsa Norbert.

A vendégeket a házigazdák ízletes finomságokkal várják.

A Bács-Zöldért hamarosan elindítja a nyolc hónapig tartó Szedd magad akcióját, amely 100 gyümölcsfajta, és 50 paprika- és paradicsomfajta szedését, vásárlását teszi lehetővé, hihetetlen árakon. Az aktuális akciókról a Bács-Zöldért Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában