Labdarúgás

2024.04.28. 19:31

Idegenben szerzett pontot a Vasas ellen a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II-s labdarúgó bajnokság harmincadik fordulójában a Tiszakécskei LC a Vasasa FC otthonába utazott. A vendégek nem titkolt szándéka az volt, hogy meglepetést okozzanak az Ilovszky Rudolf Stadionban.

Szentirmay Tamás

A hazaiak számára is nagyon fontos volt ez a találkozó, mert ők a feljutásért harcolnak, így nem engedhették meg maguknak, hogy a hátralévő mérkőzéseken pontot, pontokat hullajtsanak. 

Fotó: Szentirmay Tamás

Mivel a Tiszakécske a kieső zónában tartózkodik, számukra pedig azért volt fontos a találkozó, hogy erről a helyről próbáljanak elmozdulni. A két csapat eddig kilenc alkalommal találkozott egymással, és a statisztikai adatok szerint ebből hét alkalommal a Vasas került ki győztesen, egy mérkőzés döntetlenül végződött, egyet pedig a Tiszakécske nyert meg. Pont, vagy pontok szerzése tehát bravúrnak számított a Tisza-parti kisváros csapatának. Ősszel két büntetővel nyert a Vasas, amire csak egy találattal tudott a Tisza-parti gárda válaszolni. Balogh Pál vezetőedző ugyan olyan összeállításban küldte pályára csapatát, mint az elmúlt héten a Kazincbarcika ellen.

Meddő mezőnyfölényt alakított ki a Vasas a találkozó elején. A 26. percben egy Grünvald beadás okozott némi gondot a hazai védelemben, de végül Jova kezében kötött ki a labda. Két perccel később egy jobb oldali szöglet után Szőr közelről a bal kapufát találta el. A 30. percben egy eladott tiszakécskei labda után megszerezte a vezetést a Vasas. Doktorics a tizenhatoson belül Radóhoz továbbított, aki a tizenegyes pont környékéről talált a kapuba 1–0. Az első félidő végén Doktorics cselezgetett a tizenhatoson belül, de Kiss felszedte előle a labdát. A Vasas kézben tartotta az első játékrészben a mérkőzést, de igazi helyzeteket nem tudott kialakítani, mert a Tiszakécske jól védekezett.

A második félidő elején az 52.percben Szőr lövése szállt a kapu fölé. Ebben a játékrészben a Tiszakécske feljebb tolta a védekezését, és több alkalommal is eljutottak a Vasas kapuja elé. A 72. percben Jova elütötte Czékust a tizenhatoson belül, amiért nem járt büntető. Négy perccel később Viczián nagy bedobása után Otigba a saját kapujába fejelte a labdát 1–1. A 93. percben Holender beadását Zimonyi nagy ziccerben a kapu mellé lőtte. Ajtó ablak nyitva állt előtte, meccs labda volt.

A Tiszakécske ezen a találkozón is megmutatta, hogy nagyobb nevű ellenfele ellen is tud pontot szerezni. Bár a Vasas többet birtokolta a labdát, de a vendégek kontra támadásiak veszélyesek voltak. Az eredmény igazságosnak mondható.

Vasas FC–Tiszakécskei LC 1–1 (1–0)

Budapest Ilovszky Rudolf Stadion, vezette: Rúsz Márton (Horváth Zoltán, Punyi Gyula).

Vasas: Jova – Pávkovics, Berecz (Zimonyi 84.), Doktorics (Deutsch 84.), Szánthó (Ulbrík 58.), Ódor, Vida, Otigba, Girsik, Radó, Tóth M. (Holander 71.). Vezetőedző: Gera Zoltán

Tiszakécske: Kiss Á. – Balázs, Szőr (Kryvotsiuk 89.), Viczián, Grünvald, Lehoczky, Kocsis D., Valencsik, Bertus, Zamostny (Czékus 66.), Vajda (gyrján 78.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Radó 30., ill. Otikba (öngól) 76.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában