Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány

2023.03.20. 15:16

Amatőr tollforgatókat díjaztak Kiskunfélegyházán

Amatőr tollforgatóknak írt ki pályázatot még az év elején a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A pályázat eredményhirdetését a napokban a városi könyvtárban tartották.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 A pályamunkákat ezúttal a 200 éve született Petőfi Sándor, és a 200 éve íródott Himnusz jegyében várták. 

A beérkezett alkotások közül kiemelt különdíjat nyert Bodor Sándor Elfeledett vers, illetve Egy csodálatos éj című novellája. Ifjúsági kategóriában különdíjas lett Elekes Antónia Idegenként ülni veled szemben, Szerelmünk, Ilyen téged szeretni..., Az első versem hozzád című alkotásaival. 

Első helyezett lett Baranya Imre Hópelyhek beszélgetése, Egy csésze kávé, Érzelmek kicsiny boltja, Satuban, Önhöz, és Utószó című verseivel. Második helyezést ért el Kasztel Antal A puszta legszebb virága című novellájával. Megosztott harmadik helyezést ért el Doroghy Zsolt Rabnak neveltek című novellájával és Ficzkó Juhász Zoltán A puszta télen, valamint a Magyar vagyok című verseivel – tájékoztatta hírportálunkat Mindák József, az irodalmi alapítvány elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában