Összefoglaló

2023.03.31. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 31.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

A mentők kórházba szállították a férfit

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy kisteherautó elsodort egy gyalogos férfit péntek délelőtt Jánoshalmán a Dózsa György úton. Információink szerint eltört a lába és a fején is súlyosan megsérült, a mentők a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

Ünnepélyes keretek között avatták fel Petőfi Sándor bronz mellszobrát Kunszálláson a költőről elnevezett faluház parkjában csütörtökön. A Petőfi 200 Emlékév tiszteletére készült szobrot Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, Lantos Györgyi szobrászművész és Almási Roland Márk, polgármester közösen leplezte le, majd Juhos Imre plébános áldotta és szentelte meg.

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban – erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

A Matematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány (MATEGYE) megyei matematikaversenyének legjobbjait csütörtökön díjazták, felkészítő tanáraikkal együtt.

Egy 17 éves kecskeméti kamasznak már annyi bűncselekmény van a rovásán, hogy a rendőrök kezdeményezik a letartóztatását.

Pénteken Félegyházára is megérkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, amely a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából jött létre.

Pénteken rendezték meg először a Kosztka László borversenyt Izsákon. A megmérettetésen 24 mintát kóstolt a zsűri. A profi borászok mellett társadalmi zsűri is beleszólt a végső sorrend kialakításába.

Idén 28. alkalommal rendezte meg a Béke iskola a Kecskemét Város Polgára Leszek elnevezésű helytörténeti versenyt, melyet idén a Református Általános Iskola diákjai nyertek meg. 

Pénteken délután a Buborék Báb Társulat bemutatót tartott a Bácsalmási Kulturális Központ színháztermében.

Tűz ütött ki egy negyven négyzetméteres lakóház villanyóraszekrényében Soltvadkerten, az Esze Tamás utcában. A lángok az épület tetőszerkezetét is elérték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában