Bűncselekmények

2023.03.31. 07:54

Halmozta a betöréseket a kecskeméti 17 éves fiú, kezdeményezik a letartóztatását

Egy 17 éves kecskeméti kamasznak már annyi bűncselekmény van a rovásán, hogy a rendőrök kezdeményezik a letartóztatását.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint arról már beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2023. január 13-án kora délután őrizetbe vettek egy 17 éves helybélit. A fiú a gyanú szerint 2022 júliusa és szeptembere között négy bűncselekményt követett el, majd 2023 januárjában újabb két lopással bővült a bűnlajstroma. A fiatalt többször kihallgatták gyanúsítottként, de az aktáját még le sem tudták zárni, amikor újabb és újabb esetek követték az előzőeket. Az eljárást nehezítette, hogy a gyanúsított egy ízben elszökött, ekkor ellene elfogatóparancs is volt érvényben – közölte a rendőrség.

Az utolsó betörés után a rendőrök már elégséges bizonyítékkal rendelkeztek ahhoz, hogy a fiút – többek között a bűnismétlés és a szökés veszélyére tekintettel – őrizetbe vegyék, és kezdeményezzék letartóztatását.

Mint írják, a jelenleg is kényszerintézkedés hatálya alatt álló tinédzser a nyomozók gyanúja szerint összesen hat bűncselekményt követett el: betörés, besurranás és kerékpárlopás lehet a rovásán. Egyik alkalommal egy társa is volt, egy 16 éves kecskeméti kamasz, aki jelenleg szabadlábon védekezhet.

Az ügyek vizsgálata időközben befejeződött. A gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak a rendőrök, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában