Kecskemét

2023.02.23. 16:29

Tábori kihelyezési hét kezdődött a repülőbázison – galériával

Elkezdődött az idei első tábori kihelyezési hét (TKH) az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál a napokban – tette közzé közösségi oldalán a repülőbázis.

Horváth Péter

Testnevelési foglalkozáson is részt vesznek a katonák

Fotó: Magyar Honvédség

A 144 fő részvételével egy héten át zajló TKH célja, hogy a katonák a kiképzés fokozásával magasabb szintre emeljék az alapfeladatokra történő felkészültségüket, általános katonai ismereteiket, valamint az alegységek és a törzsek harci kiképzését.  

A hét első felében az állomány kiépítette a tábort, valamint különböző foglalkozáson vett részt, amelyek között szerepelt harcászat, ABV védelmi, C-IED, műszaki, híradó és információvédelmi képzés, valamint általános lőkiképzés. 

Ezen felül mindennapos testnevelési foglalkozáson vesznek részt a katonák, melyek azokat az elemeket is magában foglalja, amelyek az éves fizikai állapotfelmérés részét képezik, úgy mint 3,2 kilométeres futás, fekvőtámasz és felülés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában