Kecskeméti közgyűlés

2023.02.16. 15:34

Használatba adták az új Hunyadivárosi Közösségi Házat

A Hunyadivárosi Közösségi Ház használatba adásáról döntött a kecskeméti közgyűlés csütörtöki ülésén.

Horváth Péter

Pászti András hunyadivárosi képviselő elmondta, tíz éves álom vált valóra

Fotó: Bús Csaba

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatást nyert a Hunyadivárosi Közösségi Ház komplex fejlesztésére. A projektben a meglévő Daróczi közben található közösségi ház épületének rekonstrukciója, teljes körű építészeti, épületgépészeti, -villamossági felújítása, illetve energetikai korszerűsítése valósult meg több mint 76 négyzetméter hasznos alapterületen, valamint építettek egy több mint 232 négyzetméteres új épületszárnyat. A beruházás során kialakítottak egy 100 fős rendezvénytermet és két klubhelyiséget szociális és kiszolgálóhelyiségekkel (raktár, konyha, gépészet, takarító helyiség). Udvart is kialakítottak a kültéri rendezvények megtartásához. 

A közösségi házban postai szolgáltatást is terveznek, melyről jelenleg is egyeztet az önkormányzat a Magyar Postával, illetve civil szervezetekkel.

Az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület még 2017-ben ingyenes hasznosítási szerződést kötött az önkormányzattal, így a fenntartási időszakban az egyesület vállalja az épület üzemeltetését, a rendezvények megszervezését. A kibővített közösségi ház üzemeltetési és fenntartási feladatai ellátásához az idei évben 9,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzat.

A projekt részét képezi az üzemeltetéshez szükséges eszközök, berendezési tárgyak biztosítása, beszerzése. A közösségi ház eszközeinek beszerzésére bruttó 11,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzat.

Pászti András hunyadivárosi képviselő hozzászólásában kifejtette, hogy tízéves álom vált valóra azzal, hogy lesz közösségi ház a városrészben.

A közgyűlés egyhangúlag megszavazta az előterjesztést, így az említett civil szervezet működteti a közösségi házat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában