Kecskemét

2023.02.10. 16:34

100. születésnapját is meg szeretné ünnepelni Hudák Olivér Jánosné – galériával

95. születésnapján köszöntötték Hudák Olivér Jánosnét kecskeméti otthonában. Az idős matróna jó egészségnek örvend, minden nap olvassa a Petőfi Népe napilapot, szeret színezni és keresztrejtvényt fejteni.

Sebestyén Hajnalka

Barátnőivel ünnepelte 95. születésnapját Hudák Olivér Jánosné

Fotó: Bús Csaba

Az idős hölgy Ország Anna Julianna néven látta meg a napvilágot 1928. február 10-én Kecskeméten, de mindenki csak Katikának hívja. Elmesélte, hogy már kislányként sem érezte magáénak az Anna nevet, így Katika lett. 

Pénteken, a születésnapját először barátnői körében ünnepelte meg egy kellemes tortázással, melyet lánya, Hudák Ágnes készíttetett számára. Erre az alkalomra látogatott el Engert Jakabné alpolgármester, aki Kecskemét város ajándékával és egy gyönyörű virágcsokorral kedveskedett Katika néninek. Arra is megkérte, hogy írja be nevét az önkormányzat Szépkorúak Könyvébe.

Katika néni elmondta szerencsésnek mondhatja magát, bár azért egy lottónyereménynek nagyon örülne, és egy kicsit abban is reménykedik, hogy a 100. születésnapját megünnepelheti. Jó egészségnek örvend, még ellátja magát, precízen kitakarítja otthonát, szeret főzni is, de erre csak hétvégén adódik alkalma, hét közben hordatja az ebédet.

Mi a hosszú élet titka? 

Természetesen ez a kérdés is elhangzott a kis összejövetelen. Katika néni elmondta, nem tudja, de talán az, hogy mindig is dolgozott. Még nyugdíjasként is plusz tíz évet ráhúzott. Az utolsó húsz évében a leninvárosi bölcsőde szakácsa volt.

Társasház második emeletén él. Kisebb bolti bevásárlásokat maga intézi a közeli boltban, és minden reggel lesétál a postaládáig a Petőfi Népe napilapért. Szeret keresztrejtvényt fejteni, olvasni és kedveli az elmúlt években divatossá vált felnőtt színezőket. Aktív tagja egy közeli nyugdíjas klubnak, ahová mindig szívesen megy. A szomszédban élő hölgyekkel összejárnak, sok időt töltenek egymással. Közülük Marika, Margit és Margitka, valamint Szűcsné a péntek délelőtti szülinapozáson is részt vett. Érdekesség, hogy a társasházba, barátnőjével Marikával az elsők között 1969-be költöztek be. A barátnői elmondták, hogy Katika nagyon pozitív személyiség, vidám természetű és nagyon kedves.

Családjában sajnos senki nem volt hosszú életű. Férjét néhány évvel ezelőtt veszítette el, aki majdnem megérte 90. születésnapját. Két gyermekük született, tőlük pedig négy unoka és négy dédunoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában