TOP

2023.02.25. 07:00

Az úthálózat-fejlesztés területén jelentős fordulóponthoz érkezik Öregcsertő

Az úthálózat-fejlesztés területén jelentős fordulóponthoz érkezik a község az idei évben. Öregcsertő a nemrégiben kihirdetett, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat által irányított TOP Plusz pályázaton 68 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település útjainak felújítására és egy új útszakasz megépítésére.

Zs. F.

Kis-Vén László polgármester

Fotó: Zsiga Ferenc

– A beruházás megvalósításával gyakorlatilag Öregcsertő összes útja szilárd burkolatú lesz az idei évtől – mondta Kis-Vén László polgármester. 

A községvezető szerint a fejlesztés megvalósítása annak a pályázati összehangolásnak köszönhető, amelyet a 730 lelket számláló, de önálló óvodával és alsó tagozatos általános iskolával rendelkező település képviselő-testülete évek óta tudatosan követ. Mint azt a polgármester elmondta, amikor a TOP Plusz pályázatot a múlt év áprilisában benyújtották, már rendelkezésükre álltak az útfelújítás és az új út kiviteli tervei, amelyet előzetesen a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) ötmillió forintos vissza nem térítendő támogatásából készíttettek. 

A beruházás a község Kiskőrös irányában lévő Vén József utcáját és a Kalocsai utcát érinti, így a település tavaly megújult főutcáját, a Kossuth Lajos utcát ezen a két megújult úton lehet majd könnyebben megközelíteni. A pályázat részeként a régi földút helyén egy közel 350 méter hosszú új átkötő út is megépül. Az útfelújítás költségvetése a padkarendezést és az árkok tisztítását is tartalmazza, a beruházás fizikai megvalósítása még az idén befejeződik. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában