Passzold vissza, tesó!

2023.01.29. 13:17

Országosan is kiemelkedő gyűjtőpont a kecskeméti könyvtár

Sikeresen működik a Passzold vissza, tesó! kampány a kecskeméti Katona József Könyvtárban is. A létesítmény az egyik legeredményesebb gyűjtőponttá vált, melyet oklevéllel ismertek el.

Sebestyén Hajnalka

Virág Barnabás igazgatóhelyettes, Boldizsár Dóra könyvtáros, a Zöld könyvtár munkacsoportunk vezetője és Steiner Petra kommunikációs referens

Fotó: Katona József Könyvtár

Bár még hónapok vannak hátra a Jane Goodall Intézet Passzold vissza, tesó! tavaszi kampányáig, a Katona József Könyvtárba bárki beviheti felesleges mobiltelefonját, GPS-ét, táblagépét és annak kábeleit.

A Jane Goodall Intézet öt éve tartó akciója keretében eddig öt tonna használaton kívüli elektronikai eszköz gyűlt össze, mellyel a a csimpánzok és gorillák élőhelyének megóvását támogatja. 

Kecskeméten több gyűjtőpont is működik, ahol leadhatók a használaton kívüli elektronikai eszközök. A könyvtárnak rendkívül pozitív a tapasztalata, sokan élnek náluk is Passzold vissza, tesó! jótékonysági gyűjtőakció lehetőségével. 

A 2022 tavaszi kampányban intézményi kategóriában az egyik legeredményesebb gyűjtőnek bizonyult a könyvtár országos viszonylatban. 

Az őszi kampányban hasonló mennyiséget sikerült összegyűjteniük, és azóta is folyamatosan érkeznek az eszközök. Eddig összesen 24,5 kilogramm a gyűjtésük eredménye, mely számítva egy mobiltelefon átlagos súlyát, nagyon szép eredménynek számít. 

A könyvtár rendkívül büszke rá, hogy könyvtár látogatói ennyire tudatosak és igyekeznek óvni a környezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában