Kecskemét

2023.01.14. 07:00

Már szervezik a 2023-as Nemzetközi Repülőnapot

Nemzetközi Repülőnapot és Haditechnikai Bemutatót tartanak idén Kecskeméten. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi miniszterének a rendezvény szervezéséről szóló miniszteri utasítása a december 21-i Magyar Közlöny mellékletében jelent meg.

Horváth Péter

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A miniszter utasításba adta, hogy a 2023. évi repülőnap szervezésére munkacsoportot és almunkacsoportokat kell létrehozni. A rendezvény szervezésébe bevont honvédelmi szervezet a rendezvénnyel összefüggő feladatokat bevonja az idei kiképzési és munkatervébe. Hogy melyik is lehet ez a szervezésbe bevont honvédelmi szervezet, arról nem esik szó a Magyar Közlönyben, de mivel eddig az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (új nevén: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár) adott otthont rendezvénynek – legutóbb 2021-ben, nagy sikerrel –, lehet sejteni, hogy hol szervezik meg a népszerű eseményt.  A munkacsoport vezetője a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, aki rendezvénnyel kapcsolatos feladatok megszervezésével és irányításával kapcsolatos feladatokért is felel.

A kinevezett repülési igazgató január 20-ig kezdeményezi a külföldi légi katonai szervezetek megkeresését és február 28-ig felterjeszti a munkacsoport számára a külföldi szervezetek visszaigazolt részvételéről szóló jelentést. A bemutatókért felelős igazgató feladata, hogy Január 31-ig felterjessze a munkacsoportnak a programtervet, irányítsa és szervezze a szárazföldi dinamikus és statikus bemutatók összeállítását, légibemutatóval való összehangolását. A rendezvényszervezésért felelős igazgató január 31-ig terjeszti fel a repülőnap erőforrás- és költségtervét a munkacsoport részére. A munkacsoport vezetője legkésőbb január 31-ig összehívja az alakuló ülést. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában