Aszály

2023.01.24. 18:05

Kiszáradt az idősek fája a halasi főtéren

Eltűnt az idősek fája a Bethlen Gábor térről, jelezte hírportálunk egyik kiskunhalasi olvasója.

Pozsgai Ákos

Új fát ületnek az Idősek emlékévét hirdető márványtáblához is

Fotó: Pozsgai Ákos

Még 1999-ben ültettek emlékfát az Idősek nemzetközi éve alkalmából a város legforgalmasabb terén, az eseményt egy márványtábla is megörökítette. Csakhogy a fa nem sokkal később kiszáradt, ezért egy másik oszlopos tujafát ültettek a helyére. 

A halasi városházán hírportálunk érdeklődésére Farkas Dániel kabinetvezető elmondta, hogy az idősek fájaként a Bethlen Gábor téren ültetett oszlopos tuja a 2022-es aszályos év nyarán szintén kiszáradt, a városi főkertész ősz elején ezért kivágatta.

– A hiányzó fát az Élhető Város pályázat keretein belül kívánjuk pótolni. A pályázat során a Bethlen Gábor téren faültetési projekt is megvalósul olyan fafajtákkal, amik bírják a város klímáját, nem tájidegenek és esztétikai értékük mellett jelentős zöldfelületet is képeznek, ezáltal az itt élő madarak, kisemlősök, rovarok számára lakóhelyül szolgálnak. A projekt során egy új fát ületnek az Idősek emlékévét hirdető márványtáblához is – közölte Farkas Dániel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában