Összefoglaló

2023.01.23. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 23.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

A rendőrök elfogtak két férfit, akik Münchenben és Kecskeméten is bordélyházat üzemeltettek

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytatott B. István József 57 éves nagykanizsai és B. Szabolcs Endre 34 éves kecskeméti lakossokkal szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A két férfit néhány napja elfogták. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség több lopás és rongálás miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső sorozattolvajjal szemben, aki a börtönbe vonulása előtti heteket kihasználva tovább folytatta a besurranásos lopásokat. Ezúttal azonban két céges autót is elkötött.

A Kisszállási Sallai István Általános Iskola és a Kiskunhalasi Művészeti Iskola diákjai működtek közre a Kisszállási Művelődési Ház nagytermében rendezett magyar kultúra napi rendezvényen.

Az elmúlt napokban már elkezdtek nyílni az első tarka sáfrányok Baján és Ásotthalmon is. 

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub és a Dunatáj Fotókör tagjainak munkáiból nyílt kiállítás a kalocsai könyvtárban a magyar kultúra napján. A napot egy Cseh Tamás emlékesttel zárták.

Sok iskolában ezen a héten sztrájknapokat tartanak.

Hétszázmilliárd forintos hitelkerettel elindul a Baross Gábor Újraiparosítási hitelprogram 2023. februártól, és a vállalatok méretmegkötés nélkül vehetik fel a hiteleket.

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti Neumann János Egyetem és a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány elindítja Neumann 2023 programsorozatát.

Idén is megrendezi a Középiskolások hete sorozatot a Petőfi Sándor Városi Könyvtára.

Hószánokkal mentettek meg két magyar turistát pénteken, akik a havazás és a rossz idő miatt a Nagy-Tarpataki völgyben ragadtak.

Kecskeméten a napokban bírálja el a szociálistűzifa-igényléseket a Városi Szociális Közalapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában