ERASMUS program

2022.11.23. 10:21

Sepsiszentgyörgyi delegációt fogadtak Kecskeméten

Közel két évtizede ápol partnervárosi kapcsolatot Kecskemét és Sepsiszentgyörgy. Az együttműködés hivatalosan 2004-ben kezdődött és hosszú éveken keresztül jól működött. Ám mint olyan sok mindent, ezt is szétzilálta a koronavírus világjárvány – közölte a kecskeméti önkormányzat.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com /illusztráció

A régi – eddig elsősorban kulturális jellegű – kapcsolatot most új tartalommal töltik meg a városok. Az ERASMUS program keretében jelenleg is több kecskeméti csoport, diák tölti szakmai gyakorlatát Sepsiszentgyörgyön. Ezekben a napokban pedig a sepsiszentgyörgyi VET (Szakképzési Központ Sepsiszentgyörgy) delegációt küldött Magyarországra. A küldöttség tagjai kedden Kecskemétre látogattak, szakmai megbeszélést folytattak a Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársaival, majd látogatást tettek a gyönyörűen felújított kecskeméti városházán, ahol prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester fogadta őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában