Bírálat

2022.10.28. 09:27

Szolidaritási rendezvényt szerveztek Halason is az oktatás jövője mellett

Gönczöl Beáta óvodapedagógus és Szigeti-Pap Miklós szülő szervezett szolidaritási tüntetést október 27-én, csütörtök este Kiskunhalas főterére az oktatás jövője mellett. A demonstrálók sürgették, hogy mielőbb érdemi tárgyalások kezdődjenek a kormányzat és a pedagógusok érdekképviseletei között, valamint bírálták a jelenlegi oktatási rendszert.

Kiskunhalas főterén gyűltek össze a demonstrálók

Fotó: Pozsgai Ákos

Elsőként Varga Szabolcs pedagógus lépett a mikrofonhoz, aki szerint a diákok a motorjai a mostani megmozdulássorozatnak, ők voltak, akik felnyitották a pedagógusaik szemét, hogy fogjanak össze, szólaljanak föl az oktatásügy érdekében.

Gönczöl Beáta (mikrofonnál) óvodapedagógus volt az egyik szervezője az eseménynek
Fotós: Pozsgai Ákos

A szervezők részéről Gönczöl Beáta óvodapedagógus szólalt fel, akit elmondása szerint a tüntetés sosem vonzott, most viszont szükségét érezte, hogy a pedagógusokért kiálló diákok és szülők küzdelmében részt vállaljon.

Vígh Viktória egyetemista a személyes tapasztalatait osztotta meg a demonstráción, miszerint túlterheltek a diákok, sok a tananyag, nincs lehetőség a közös gondolkodásra, a kreativitásra az iskolákban.

A szervezők becslése szerint mintegy 200 fő vett részt a civil szolidaritási rendezvényükön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában