Galériával

2022.10.22. 10:25

Fáklyás felvonulást tartottak Nyárlőrincen

Pénteken délután kezdődött és este fejeződött be Nyárlőrincen az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról tartott megemlékezés. A már hagyományos fáklyás felvonulás ezúttal sem maradt el.

Szentirmay Tamás

Fáklyás felvonulást is tartottak.

Fotó: Szentirmay Tamás

A művelődési ház előtti parkban először az 1956-os eseményekről láthattak videót a jelenlévők, majd a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzetiszínű zászlót. Pénzváltó István polgármester és Szakácsné Marsa Edina jegyző, valamint az általános iskola diákjai koszorút helyeztek el az '56-os emlékműnél. Ünnepi beszédet mondott Pénzváltó István, aki felelevenítette a történeti eseményeket, de kitért a jelenlegi helyzetre is.

Ezt követően, a hagyományoknak megfelelően, meggyújtották a fáklyákat és az ünneplők elvonultak az egy kilométerre lévő történelmi emlékparkba. Ott Szenekné Édes Kornélia tanárnő beszélt a hatvanhat évvel ezelőtti eseményekről. Fáklyás műsort adtak a hetedeik osztályos diákok. A településvezetők, valamint a diákok ott is megkoszorúzták az emlékművet. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában