Népszerűsítés

2022.10.06. 07:00

Bács-Kiskunból három étterem is csatlakozott a Bárány Napokhoz

Az ország csaknem hatvan étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A több éve tartó projekt keretében megrendezett Bárány Napok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mind a résztvevő éttermek, mind a vendégek körében.  Bács-Kiskunból az akasztói Halascsárda, a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda és a dunapataji Tanya Bisztró kínál majd bárányból készült finomságokat a hétvégi akcióban.

A juhhús fogyasztásának népszerűsítésére indult  program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. 

Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. 

A bárány- és juhhús a legegészségesebb húsfajták kzé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában