Galériával

2022.09.08. 17:25

Születésnapján ismerték el a kecskeméti nyugállományú alezredes eddigi munkáját

80. születésnapján köszöntötték Kenyeres Dénes nyugállományú alezredest csütörtökön a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Irodában.

Sebestyén Hajnalka

Balról: Lévai Miklós, Kenyeres Dénes és Gáldonyi Sándor.

Fotó: Bús Csaba

Elsőként Gáldonyi Sándor őrnagy, irodavezető adta át azt az Emléklapot, melyet a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség személyi állománya nevében küldtek az ünnepeltnek születésnapja alkalmából, és jó egészséget, sok boldogságot kívántak neki további nyugdíjas éveihez. Az Emléklapot Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország honvédelmi minisztere és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka írta alá. Ezt követően Gáldonyi Sándor tolmácsolta saját és munkatársai jókívánságait.

Kenyeres Dénes évtizedeket töltött el a honvédség kötelékében, nyugdíjas éveiben azonban a Honvéd Hagyományőrző Egyesületnél (HOHE) végzett munkája az egyik legmeghatározóbb. Az egyesület elnökségi tagja és a helyi területi szervezetének vezetője.

Lévai Miklós nyugállományú alezredes, a HOHE elnöke az országos vezetőség nevében adta át az ünnepeltnek az egyesület Emlékplakettjét a magyar honvéd hagyományok megőrzése terén nyújtott munkája elismeréseként

Kenyeres Dénes a vitézi rend tagja is. A Történelmi Vitézi Rend részéről köszöntötte őt Tiszavölgyi István törzskapitány is, aki a Vitézi Rend Ezüst Nemzetvédelmi Keresztjét vitézi ékítménnyel adományozta számára, a magyarságnak tett szolgálatáért.

Kenyeres Dénes meghatódva fogadta a jókívánságokat és a kitüntetéseket, majd felelevenítette pályafutása mérföldköveit és legszebb emlékeit. Szentkirályon nőtt fel, 17 évesen jelentkezett katonának, nem sokkal később, 1960-ban be is sorozták. Már a földeken dolgozva tudta, hogy ő katonatiszt szeretne lenni. Ezért mindent el is követett. Az évtizedek alatt szolgált Szolnokon, Budapesten, Veszprémben és Kecskeméten.

1997-ben vonult nyugdíjba. Később több újságnak írt katonai cikkeket, többek között a Petőfi Népének is. Mindezeken túl főként katonai témakörben húsz könyvet írt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában