Galériával

2022.09.07. 07:00

A gyermekeket köszöntötték a kecskeméti plébánián

A babákat és a kisgyermeket köszöntötték kedd délután a kecskeméti Szentcsalád Plébánia udvarán a Széchenyiváros Hete, avagy a Hi Kecskemét egész hetes rendezvénysorozata keretében. Az eseményt immár kilencedik éve rendezte meg a Széchenyivárosért Egyesület és az évek alatt társszervezőként csatlakozott hozzájuk a Széchenyivárosi Zöld és Pont, valamint a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány.

Horváth Péter

Ajándékot is kaptak a gyerekek.

Fotó: Bús Csaba

Az esemény célja, hogy köszöntsék a Széchenyiváros legfiatalabb, idén vagy tavaly született lakóit, de sok bölcsődés és óvodáskorú gyermek is részt vett az alkalmon. A keddi rendezvényre hivatalosan 66 gyermeket regisztráltak a szülők, akik ajándékokat kaptak a szervezőktől, majd Szirtes Anna bábművész szórakoztatta előadásával a csöppségeket.

Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a nagy számban megjelent családot. Elmondta, hogy amikor kilenc évvel ezelőtt, még a körzet önkormányzati képviselőjeként elindították a hagyománnyá váló köszöntést, céljuk egy közösségi program életre hívása volt, ahol a szülők találkozhatnak egymással és a város képviselőivel is, így eszmét cserélhetnek, ötleteket adhatnak egymásnak. Méltatta a szervezők munkáját, akik összefogásuk nyomán rendületlenül továbbvitték a programot.

Hatházi Róbert atya, a templom plébánosa házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket és örömét fejezte ki, hogy nagy számban kilátogattak a családok az egyébként hétkönapokon is népszerű templomkerti játszótérre.

A héten még több program is várja a gyermekeket a Széchenyiváros Hete keretében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában