Fejlesztés

2022.08.04. 12:18

Új közösségi terekkel bővül a halasi katolikus iskola

Megközelíti a félmilliárd forintot azoknak a fejlesztéseknek az ára, amit a közelmúltban költött a fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda beruházásaira. A fejlesztések sora nem állt le, jelenleg is nagy ívű felújítások folynak az iskola Szabadkai úti épületén.

Pozsgai Ákos

Több fejlesztést is megvalósítanak.

Fotó: Pozsgai Ákos

Negyedszázada vette át a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a halasi önkormányzattól az alsóvárosi általános iskola fenntartását, azóta folyik római katolikus szellemiségű nyolc évfolyamos általános iskolai nevelés és oktatás az intézményben.

Nemcsak szellemiségében alakult át az iskola, hanem jelentős infrastrukturális fejlesztés is megvalósult. A fenntartó katolikus egyház, csak az elmúlt közel egy évben mintegy félmilliárd forintot költött az intézmény fejlesztésére.

– Több felújítási és beruházási munka is történt és folyik az iskolánkban. Megvalósítottuk az új épület közlekedőjében az oldalfalak burkolatcseréjét, a régi épületet kívülről leszínezték, akadálymentes WC-k, feljárók kerültek kialakításra, kisudvarunk új térburkolattal szépült, valamint megtörtént ennek parkosítása, és az új épületben kialakításra került egy művészeti terem, valamint Áchim András utca felől parkoló kerül kialakításra, amit parkosítunk is az ősz folyamán 

– mondta el érdeklődésünkre Dózsáné Mohos Mónika igazgatónő.

Az iskolaépület második emeletén egy eddig kihasználatlan, közel 100 négyzetméteres területből alakítottak ki egy művészeti termet, ahol majd előadások, koncertek, különböző iskolai rendezvények lesznek. A folyosókon is kicserélik a régi lambériát. A főbejárat előtti udvaron és az épületen belül jelenleg is szorgosan dolgoznak a kivitelező szakemberei, látványos megújulás várja majd a gyerekeket a szeptemberi tanévkezdéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában