Bács-Kiskun

2022.05.02. 06:55

Magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik az idei érettségivizsga-időszak

Pénteken és szombaton tartották a legtöbb helyen a ballagásokat a középiskolákban, gimnáziumokban. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik az idei érettségivizsga-időszak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A Déli Agrár Szakképző Centrum Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium idén is rendhagyó módját választotta a ballagásnak, több mint száz traktorral és mezőgazdasági munkagéppel vonultak fel szombat reggel a város utcáin a végzős diákok, akiket több százan néztek az utak mellett. A felvonulás után az iskola udvarán tartották a ballagási ünnepséget, ma pedig már az országban érettségiző többi diákkal együtt írják a kezdő tantárgyból, magyar nyelv és irodalomból az első érettségi vizsgát, és ezzel megkezdődik a 2021/2022-es tanév tavaszi érettségi időszaka. Szintén hétfőn van a magyar, mint idegen nyelv tárgy írásbeli vizsgája is. 

Az írásbeli érettségi vizsgáit május 2. és május 23. között rendezik meg, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek. A jánoshalmi agrárszakképzőben 68 diák érettségizik középszinten, a szakmai érettségi május 11-én lesz. 

Kiskunhalason a Bibó István Gimnáziumban a hétfői magyarvizsgákon középszinten 98 fő, emelt szinten 11 fő, a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikumban középszinten 68 diák, a Szilády Áron Református Gimnáziumban középszinten 76, emelt szinten 12 végzős tanuló, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumban középszinten 110 fő, emelt szinten 54 fő tesz érettségi vizsgát. 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint országszerte 1162 helyszínen, várhatóan mintegy 114 700-an érettségiznek az idei érettségivizsga-időszak során. 

A vizsgákat a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban érettségi vizsgabizottságok működnek közre. 

Mivel azt a járványhelyzet lehetővé teszi, idén – két év után – a szóbeli érettségit ismét megrendezik. Ha az írásbeli vizsgákon valaki önhibáján kívül, például épp koronavírus-fertőzés miatt nem tud részt venni, a vizsgaszabályzat értelmében az írásbelit kiválthatja szóbelivel úgy, hogy az adott tárgyból két tételt húz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában