Galériával / Videóval

2022.05.01. 06:56

Nem mindennapi ballagás: traktorokkal vonultak fel a végzős jánoshalmi diákok

Ha nem is döntöttek rekordot, de ismét több mint száz traktor pöfögött szombat reggel a Déli Agrár Szakképző Centrum Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos gépes ballagásán. A mezőgazdasági erőgépekkel felvonuló végzős diákokat több százan csodálták az utak mentén.

Pozsgai Ákos

Több mint száz traktorral vonultak Jánoshalmán. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Az ország leghosszabb, mezőgazdasági gépekből álló konvojával ballagó diákok látványa régi hagyomány a Felső-Bácskai kisvárosban, ahol idén 108 traktor és más munkagéppel vonultak fel a végzősök. A menet város szélén lévő tanüzemből indult reggel és végig vonultak a város utcáin, majd visszatértek a tanüzembe.

A ballagási ünnepség ezt követően kezdődött jócskán a délelőttbe nyúlva, ahol Taskovics Péter igazgató beszédében kiemelte, hogy az iskola tanulói közül sokan kiemelkedően szerepeltek az országos versenyeken. – Minden általunk oktatott szakmában döntősök voltak diákjaink és ennek eredményeként többen jeles bizonyítvánnyal térhettek haza, vagy felmentést kaptak egyes vizsgarészek alól – emelte ki az igazgató, aki többek között elmondta, hogy az Ágazati Szakmai Érettségi tárgyak versenyén az ország 80 legjobb diákja közé az iskola gépésztechnikusai közül 23-an kerültek be, hárman a döntőben is eredményesen szerepeltek.

A mezőgazdasági gépésztechnikusok az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen is sikeresen szerepeltek, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen is kiváló eredményeket értek el az iskola diákjai, valamint a gazda tanulók a Szakma Kiváló Tanulója verseny Szakma Sztár Fesztiválon állhattak dobogóra, így az ország legjobb három gazdatanulója közé két jánoshalmi diák, Bakos Alex és Vincze Kristóf bekerült.

A ballagási ünnepségen a különböző tanulmányi versenyeken, valamint az iskolai évek alatt végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként számos ballagó tanuló vehetett át elismerést.

Hétfő reggel 68 végzős diák kezdi meg az érettségi vizsgát az intézményben, a szakmai érettségi vizsga időpontja május 11-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában