Hungexpo

2022.04.06. 20:02

Különdíjjal jutalmazták a félegyházi cukrászok alkotását

Ötödik alkalommal rendezték meg a Sirha Budapest Desszert Versenyt a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban Kolonics Zoltán, Magyarország legelismertebb kreatív cukrászának szervezésében a közelmúltban.

Vajda Piroska

Molnár Tamás és Kovács János a különdíjas karamellszoborral

Forrás: Munkatársunktól

A verseny célja alkalmat teremteni a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségeinek, hogy számot adhassanak technológiai tudásukról, felkészültségükről, újító szellemiségükről és művészi adottságaikról. Továbbá célja, hogy a versenynek köszönhetően ismét számos szakember indulhasson el a hazai és nemzetközi karrier útján, méltó presztízst adva a szakmánknak, és jó szakmai mintát mutatva a leendő fiatal cukrász generációnak. 

 

A rangos megmérettetésre meghívást kapott a félegyházi cukrászpáros, Kovács János és Molnár Tamás is, akik nem tértek haza üres kézzel a versenyről. A legszebb artisztikai munka kategóriában elnyerték ugyanis a zsűri különdíját. 

A cukrászmestereknek hét óra állt rendelkezésükre, hogy elkészítsenek egy karamellszobrot, kilenc tányérdesszertet és két gyümölcsízű desszerttortát. A félegyházi csapat munkája során a tenger témáját dolgozta fel. Alkotásaikban visszaköszönt a tengeri csiga és a tengeri sün, illetve a korall látványa is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában