Galériával

2022.03.22. 09:37

Orvosi rendelő és játszótér újult meg Tasson

Ünnepélyes keretek között adták át hétfőn a megújult orvosi rendelőt és a közösségi játszóteret Tasson. A beruházás költségeit a Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium pályázatain elnyert támogatásból finanszírozta a település önkormányzata.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

– Az orvosi rendelő energetikai felújítása a Belügyminisztériumtól nyert huszonkétmillió forintból valósult meg. A nyílászárók cseréje és a fűtésrendszer korszerűsítése, az épület külső homlokzatának hőszigetelése 2019-ben készült el. Az épület belső felújítására a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 11,5 millió forint biztosított fedezetet. 

A rendelő helyiségei új padlóburkolatot kaptak, elkészült a festés, illetve jutott pénz a váróterem bútorzatának cseréjére is. 

Az elmúlt időszakban nyolc olyan Magyar Falu Programos beruházás valósult meg Tasson, ami nagy segítséget jelentett a település számára. Jutott pénz útépítésre, többek között az óvoda udvarának rendbe tételére, a közösségi terek megújítására. Az önkormányzatos pályázatokon felül a református öt, a katolikus egyház egy eseteben nyert támogatást – emelte ki beszédében Németh Gábor polgármester.

Forrás: Gulyás Sándor

A helyi közösségi játszótér felújítására, új eszközök beszerzésére a tassi önkormányzat a Magyar Falu Program keretében pályázott és nyert négymillió forint támogatást. A rendelkezésre álló keretből öt eszköz beszerzésére nyílt lehetőség.

– Az elmúlt évek gazdaságpolitikája lehetővé tette, hogy új vállalatok, cégek létesüljenek, bővüljenek a környéken. Mindehhez szükség volt az infrastrukturális fejlesztésekre is. 

Tasson egyebek mellett megvalósult a községet átszelő, jelentős tranzitforgalmat lebonyolító Dózsa György és Szécsényi út, a Kiskunsági Főcsatorna hídjának felújítása, a pályázati lehetőségeknek köszönhetően több belterületi utca, az orvosi rendelő és könyvtár rekonstrukciója is megtörtént, illetve minibölcsőde épült a településen. A kínálkozó pályázatok további fejlesztési lehetőségeket rejtenek magukban. Biztos vagyok abban, hogy a közeljövőben hasonló sikereknek tudunk örülni Tasson – hangsúlyozta dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában