Változás

2022.03.11. 14:38

Átmenetileg két műszakos munkarendre áll át a kecskeméti Mercedes-gyár

A cég ukrajnai beszállítókkal is dolgozik, ezért folyamatosan dolgoznak azon, hogy garantálják az ellátási láncaik biztonságát. A termelési programot és a műszakterveket egyes területeken átmenetileg ehhez igazítják.

Hraskó István

Egyelőre márciusig van érvényben az intézkedés Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Megkérdeztük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-t, hogy az Ukrajnában dúló háború milyen hatással van a kecskeméti gyár működésére és hogy valós-e az az információnk, hogy két műszakos munkarendre állnak át. Érdeklődtünk arról is, adódott-e nehézség alkatrész hiánya miatt a gyártásban, és az orosz piacra történő kiszállítások megszűnése mekkora kiesést jelenthet? Mivel úgy értesültünk, a gyár a napokban két műszakos munkarendre tér át, ezzel kapcsolatban is kértünk tájékoztatást.

 

— A Mercedes-Benz többek között ukrajnai beszállítókkal is együtt dolgozik, akik különböző, a járműgyártáshoz szükséges alkatrészeket szállítanak a vállalatnak. Beszállítóinkkal szorosan együttműködve, folyamatosan figyeljük és elemezzük a helyzetet, és intenzíven dolgozunk közös, az ellátási láncaink biztonságát szolgáló megoldásokon. Ez egyebek mellett magában foglalja egyes megrendelések áttelepítését a beszállítóink más telephelyeire, mindemellett gyáraink nagyfokú rugalmassága révén igyekszünk a lehető legjobban biztosítani a folyamatos termelést — közölte a cég.

Mint megtudtuk, a 11. naptári héttől Mercedes-Benz néhány gyárában, egyes területeken átmenetileg az aktuális helyzethez igazítja a termelési programot és a műszakterveket. Ez a kecskeméti gyárra is vonatkozik.

— A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a jövő héttől átmenetileg háromról két műszakos termelési rendre áll át. Az intézkedés jelenleg csak március végéig van érvényben, a friss információk ismeretében naponta újraértékeljük a helyzetet. Munkatársainknak a termelési program módosításából adódó munkaidő-kiesését a munkaidőkeret alkalmazásával egyenlítjük ki. A nem teljesített munkaórákat ennek megfelelően a későbbiekben lehetőség van pótolni. Az érvényben lévő munkaidőkeret társaságunknál egy évre szól, 2022. január 1-jétől december 31-ig érvényes — tájékoztatott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában