Galériával

2022.02.13. 06:50

Felszentelték a megújult Házaspárok útját Pálosszentkúton

A Házasság Hete országos programsorozat keretében szentelték fel a megújult Házaspárok útját szombaton Pálosszentkúton, az Alföld egyik legismertebb Mária kegyhelyén.

Vajda Piroska

Seffer Attila atya (balra) minden párnak ajánlja, hogy járják végig a tizenöt állomást Fotó: Vajda Piroska

A tizenöt állomásból álló erdei sétaút táblái öt házaspár és egy jegyespár összefogásával és keze munkájával újultak meg – tudtuk meg Seffer Attila, plébánostól. Hírportálunknak elmondta, hogy a Házaspárok útja állomásait jelző táblákat évekkel ezelőtt Barna-Pap Rozália készítette, ám az elmúlt évek alatt azok tönkre mentek, a feliratok olvashatatlanná váltak. 

Ezt felismerve néhány lelkes pár elhatározta, hogy felújítják a táblákat, de azokat sajnos már nem lehetett megmenteni, ezért úgy döntöttek, hogy újakat készítenek. Sőt a táblák elé padokat is raktak. Ezeket szentelték fel szombaton délután tartott ünnepi szentmise zárásaként. 

A tizenöt állomásból álló másfél kilométeres séta alatt, a puszta csendjében a házaspároknak lehetőségük nyílik arra, hogy életük fontosabb állomásait, eseményeit, feladatait, nehézségeit átgondolják. A közös visszaemlékezést kihelyezett táblák irányítják. 

Seffer Attila atya minden házaspárnak ajánlja, hogy alkalmanként, egy kirándulás keretében, vagy házassági évfordulón járják végig a tizenöt állomást, mert jó lehetőséget kínál arra, hogy a férj és a feleség ebben a rohanó világban minőségi időt töltsön egymással. 

A házaspárok útja egyfajta mankó, kapaszkodó, erőforrás a házasok számára. 

Minden állomásnál egy bibliai idézet és egy hozzá tartozó kérdés segíti a párokat az elmélkedésben. Ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással – összegezte a plébános. 

A házaspárok útja kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson abban, hogy a párok tudatosan ápolják kapcsolatukat, életútjukon újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket helyesen neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában