Beruházás

2022.01.09. 19:50

Új színpadot építenek Szalkszentmártonban

A támogatásból fejlesztik a szalki Petőfi-emlékházat.

Gulyás Sándor

Az önkormányzat munkatársait a szállítócég oktatásban részesítette. Fotó: Gulyás Sándor

Színpadfedést vásárolt a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakítása Bács-Kiskun megyében című projektjének konzorciumi tagjaként a szalkszentmártoni önkormányzat. 

– Az íves tetőponyvával, biztonságtechnikai berendezéssekkel, az üzemeltetéshez szükséges összes dokumentációval rendelkező eszköz a Petőfi Emlékház udvarán tartandó programok színvonalas lebonyolításhoz járul hozzá. Az önkormányzat munkatársait a szállítócég oktatásban részesítette, így két-három órán belül önállóan, szakszerűen össze tudják állítani a pavilont, melyet akár falunapi rendezvényen is használhatnak. A helyszínre érkezve a gyártó cég kollégái elmondták, hogy nagyobb városok rendezvényi infrastruktúrája sem rendelkezik ilyen modern kellékkel – tájékoztatta a baon.hu-t Káposztás Tibor polgármester. 

Szintén a projekt részeként épül meg az intézmény udvarán, a régi istálló helyén, egy fedett szín, mely a látogató tér növeléséhez is hozzájárul. A műemlékvédelmi engedéllyel rendelkező kiviteli terveket Szombati Gyula készítette. 

– A terep elsimítását követően nyolc darab kisméretű betonelemet helyeznek el a talajba. Ezekre ültetik rá a szakemberek a nyolc darab hántolt, csiszolt akácoszlopot, melyek majd a fűrészelt, gyalult fenyőgerendákat fogják tartani. A két sor szelemenre kerül rá a minden oldalon egy méterrel túllógatott, tíz fokos hajlásszögű féltető. A féltető tizenegy gyalult fenyő szarufája deszkaborítást kap, melyre patinázott horganylemezfedés kerül. A tető alatti terület 50 négyzetméter terjedelemben sárgásbarna térkővel lesz burkolva. Az így kialakult térben három faasztal és hat pad fog kényelmesen elférni, a berendezési tárgyak fedezetét szintén a projekt tartalmazza – tette hozzá Káposztás Tibor. 

A kivitelezői szerződést aláírták, amint az időjárás engedi a munkálatokat is meg fogják kezdeni a szakemberek. A beruházások összértéke mintegy 16 millió forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában