Segítség kell!

2022.01.07. 14:13

Irányított véradásra van szüksége a megégett soltvadkerti édesapának

Súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy férfi még január 3-ára virradó éjjel Soltvadkerten, amikor kigyulladt a házuk. A férfit a mentők Budapestre, a Honvéd kórházba szállították, ahol intenzív osztályon ápolják és a rá váró műtétekhez irányított véradásra lenne szüksége.

Pozsgai Ákos

Vérre van szüksége a megégett férfinek. Fotó.: Pozsgai Ákos.

Fotó:

A véradásra szólító felhívást a megégett soltvadkerti férfi a felesége tette közzé: „Kedves mindenki! Kérlek segítsetek. Férjem súlyos égési sérüléseket szenvedett. A műtétekhez irányított véradásra lenne szükség. Bármilyen vércsoport megfelelő. Név: Balogh Krisztián Roland TAJ-szám: 038 248 784, Budapest Honvéd kórház Intenzív Osztály. A segítséget köszönöm!” – írta az asszony a közösségi oldalán.

Portálunkon is beszámoltunk a tűzesetről, miszerint hétfőre virradóra kigyulladt egy melléképület Soltvadkerten a Koltói Anna utcában, ahova négy tűzoltóautóegység érkezett és a mentőket is riasztották a helyszínre, mert egy férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Az egyik szomszéd elmondása szerint a házban egy idős bácsi és egy fiatal házaspár lakott a gyermekükkel. A tűz a családi ház végében, egy hatvan négyzetméteres melléképületben keletkezett, amit kazánházként használtak a Katasztrófavédelem közlése szerint. A szomszéd elmondása szerint a családapa megpróbálta oltani a lángokat, amikor súlyosan megégett. A kiskőrösi mentők hosszasan dolgoztak a helyszínen, hogy szállítható hozzák a férfit, majd Budapestre, a Honvéd kórházba indultak vele, ahol jelenleg is ápolják.

Fotó: Pozsgai Ákos

Forrás:

Irányított véradásra bármely véradó helyen lehetőség van, Kecskeméten folyamatosan, a Bács megye más településein január 10-én a Fajszon a Művelődési Központban, január 14-én a Kunszállási Művelődési Házban, január 15-én a Tabdi Közösségi Házban, január 17-én Kalocsán a Közösségi Házban, január 19-én Szankon az Idősek Klubjában, Jánoshalmán a Molnár János utca 3. szám alatt, Jászszentlászlón a Művelődési Házban, január 20-án szintén Jánoshalmán a Molnár János utca 3. szám alatt, és Kiskunfélegyházán a Katasztrófavédelem helyi kirendeltségén a Csongrádi út 21. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában