Galériával

2021.12.23. 13:52

Szabadidőparkot avattak Kunszentmiklóson

A napokban avatták fel a szabadidőparkot Kunszentmiklóson.

Gulyás Sándor

A játszóeszközökre egymillió forintot költött a város. Fotó: Gulyás Sándor

Ünnepélyes keretek között avatták fel a napokban a Szabadság utcai szabadidőparkot Kunszentmiklóson. A létesítményben a kültéri sporteszközök mellett játékok is helyet kaptak.

– Sikeresen pályázott a kunszentmiklósi önkormányzat a közösségi vidékfejlesztést elősegítő Szabadszállási Gazdakör LEADER HACS pályázatán és nyert közel négymillió forint támogatást „A települések közösségi tereinek kialakítására, fejlesztésére” című pályázatán. A rendelkezésre álló keretből és saját erőből épül meg a Szabadság utcai szabadtéri sportpark és játszótér. A kültéri kondieszközöket pályázati forrásból a játszóvárat önerőből vásároltuk meg. A játszóeszközökre egymillió forintot költött a város – tájékoztatta a baon.hu-t Lesi Árpád, Kunszentmiklós város polgármestere.

Az új létesítmény szinte azonnal benépesült. A játszó és sporteszközöket a Gárdonyi Utcai Óvoda növendékei próbálták ki első ízben. A kicsinyeket a csípős hideg sem rettentette vissza, hogy megmásszák a játszóvárat, felüljenek a hintákra, megmozgassák izmaikat a fitnesz eszközökön.

– Az elmúlt két esztendőben ezen kívül két játszótér épül Kunszentmiklóson, az egyik kormányzati támogatásból a Szécsi telepen, a másik pedig a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, a Kinizsi utcában. A munka a jövő évben is folytatódik. 

Ugyancsak a LEADER-program keretében épül új játszótér a Petőfi lakótelepen. A beruházás mintegy negyvenmillió forintba kerül. A bekerített, közvilágítással ellátott, térfigyelő kamerákkal felszerelt létesítményben a játszó és sporteszközök mellett egy drótkötélpálya is megépül – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában