Baja

2021.12.05. 19:55

Négy fontos intézkedés segíti a családokat

Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra, ez a Fidesz–KDNP-kormány célkitűzése – hangsúlyozta Zsigó Róbert államtitkár.

Márton Anna

Fotós: Márton Anna

Baja és térsége országgyűlési képviselője péntek délután tartott sajtótájékoztatót több fontos témáról. Mint mondta, a kormány döntései értelmében négy fontos területen is előrébb lép Magyarország.

– Novemberben minden eddiginél magasabb, nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot tudtunk kifizetni. Ezt azért tudtuk megtenni, mert sikeresen újraindítottuk a gazdaságot. Ebben mindenkinek a munkája benne van – fogalmazott tájékoztatóján a honatya. Részletezte, hogy a nyugdíjprémium mellett a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban.

– A másik ilyen közös siker az, hogy a gazdaság teljesítménye és a közös munkánk eredményeként januártól 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer forint a garantált bérminimum.

A minimálbér így magasabb lesz, mint a Gyurcsány–Bajnai-féle baloldal által 2010-ben fizetett átlagbér. Ez is azt bizonyítja, hogy mi megbecsüljük a munkát – hangsúlyozta­.

A harmadik téma a családokról szólt. Mint kifejtette, 2010-ben családbarát fordulatot hajtott végre a kormány, a legfontosabb cél az volt, hogy könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani, gyermeket vállalni, nevelni. Ennek a munkának az újabb lépéseként 2022 elején visszafizetik a gyermeket nevelő családoknak a befizetett személyi jövedelemadójukat.

– A családi adó-visszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint és több mint 600 milliárd forintnyi támogatást jelent a családoknak. Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági válság idején tették – mondta.

A negyedik ügy arról szólt, hogy a kormány a fiatalokat is célzottan segíti. Januártól nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik majd a keresetük.

– Jó, ha felidézzük, hogy mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője, amikor kormányon volt. Azt mondta: „el lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni.” Mi ezzel ellentétben megbecsüljük a fiatalokat, nekünk a fiatalok fontosak. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra magukhoz ragadják a hatalmat – zárta gondolatait Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában