Változás

2021.12.12. 09:00

Módosul néhány Bács-Kiskunban közlekedő vonat menetrendje

Vasárnaptól március 15-ig egyes vonatok menetrendje módosul és új vonatok is közlekednek a Kecskemét–Cegléd–Szolnok útvonalon.

baon.hu

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonal fővárosi szakaszán a kiszámíthatóbb vonatközlekedés érdekében vasárnaptól március 15-ig egyes vonatok menetrendje módosul, amíg Kőbánya-Teher állomáson a biztosítóberendezés helyreállítási munkálatait végzik.  Főként a lajosmizsei vonalon lesz változás, mert újra teljes útvonalon, a Nyugati pályaudvarig közlekednek és onnan indulnak az S21-es vonatok. A reggeli üllői S36-os és G43-as járatok útvonala rövidül. A ceglédi és szolnoki elővárosi, továbbá a debreceni és nyíregyházi távolsági vonatok új menetrendjét nem érinti a módosítás.

További információért kattints a mavcsoport.hu oldalra.

A szokásos éves menetrendváltás ismét számos fejlesztést és változást hoz a vonat és autóbusz-közlekedésben. A december 12-től érvényes, 2021/2022-es vasúti menetrend különlegessége, hogy nem csak a pályafelújítások, járműbeszerzések révén lehetővé vált módosításokat tartalmazza, hanem idén első alkalommal – a járási egyeztetéseken felül megtartott – nyári online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe veszi, hogy még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedjenek a vonatok. Megérkeztek a KISS emeletes motorvonatok a győri és a nyíregyházi fővonalakra is. A Volánbusz új menetrendje is sok vonalon hoz kedvező változást az autóbuszjáratok közlekedésében. Egyes térségekben – az átalakuló vasúti menetrendhez is igazodva – módosul a ráhordó autóbuszjáratok menetrendje vagy új vasúti csatlakozásokat hoztak létre – közölték a mavcsoport.hu-n.

Új vonatok közlekednek Kecskemét–Cegléd–Szolnok útvonalon, munkanapokon a reggeli és délutáni időszakban 60 percenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában