Beruházás

2021.12.09. 13:55

Befejezték a kalocsai református templom teljes felújítását

A Kalocsa-Fajsz Református Missziói Egyházközség gyülekezete már nyolcvan éve várta a Hunyadi János utcai templom kibővítését. Most révbe értek, a következő hetekre, hónapokra már csak a kertrendezés maradt hátra. 

Gábor János

Advent második vasárnapjára megérkeztek a kalocsai református templomba az új padsorok, ezzel befejeződött a felújítás

Fotó: Gábor János

Advent második vasárnapjára megérkeztek a kalocsai református templomba az új padsorok, így gyakorlatilag is befejeződött a bő két éve kezdett nagyszabású felújítás. A projekt lezáráshoz valóban kellett a berendezés, hiszen ettől lett igazán templom a templom – fogalmazott közleményében Lengyel Andrea, a templombővítés projektmenedzsere. A presbiter emlékeztetett: a Kalocsa-Fajsz Református Missziói Egyházközség gyülekezete már hónapok óta a megújult épületbe jár, viszont a végső formáját csak múlt hét végére nyerte el a terem.

A reformátusok 22 millió forintos önerőből és 15 milliós Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatásból tudtak belevágni a projektbe. A Paksi Atomerőmű alapítványának keretét csak úgy tudták megszerezni, hogy az átépítés idejére a város tulajdonába adták az ingatlant, hiszen bár a JETA engedi az egyházi épületfelújítások finanszírozását, erre felekezeti közösségként nem nyújtható be pályázat. Az adminisztrációs ellentmondást sikerült feloldani, az önkormányzat segítségével, amely megpályázta és el is hozta a pénzt, majd a projekt végén visszaadta a templomot az egyházközségnek. 

A projektfelelős elárulta: mindezzel párhuzamosan, „a csodavárás időszakában” készült el az épület új bejárata, illetve teakonyhája is, így a következő hetekre-hónapokra már csak a kertrendezés maradt hátra.

A projektfelelős elárulta: mindezzel párhuzamosan, „a csodavárás időszakában” készült el az épület új bejárata, illetve teakonyhája is, így a következő hetekre-hónapokra már csak a kertrendezés maradt hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában