Galériával

2021.11.03. 11:43

Vitéz László kalandjait is megismerhették a szabadszállási gyermekek

Már-már hagyományosnak mondható módon idén ősszel is vendégül látta a budapesti Portéka Színpadot szabadszállási könyvtár. Az előadást a helyszűke miatt az óvoda tornatermében tartották meg.

Gulyás Sándor

Portéka Színpad gyermekelőadása Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/11/03

Fotó: Vass Roland

A Portéka Színpad közel két foglalkozik évtizede gyermekműsorok készítésével, előadásával. Alapkoncepciójuk, hogy a nézősereg egyetlen tagja se unatkozzon az előadások egyetlen percében sem. Ezért van az, hogy az „élőszínházi” részeket megszakítja egy-egy bábjáték. Így volt ez alkalommal is hiszen a sok zenével fűszerezett műsor közben bőven jutott szerep a szépszámú gyermekseregnek is. Vásári komédia című műsoruk nemcsak felidézte az elfelejtett magyaros, népies beszédet, de a gyerekek számára is ismert népi mondókák és játékok is fokozták a hangulatot. Megelevenedett a György malaca, a Kitrákotty mese, vagy éppen a Vitéz László bábjáték átirata.

– Bízunk benne, hogy minden gyermek jól érezte magát, és élménydús beszámolót tartott a látottakról otthon szüleinek – fogalmazott Vass Roland könyvtárvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában