Kecskemét

2021.11.30. 19:12

Mozgalmasan telnek a Resti Kornél zenekar napjai

A kecskeméti Resti Kornél „eredetimegjelöléssel ellátott” zenekar napjai mozgalmasan telnek. Országos díjat nyertek, november elején pedig két nagyszabású rendezvényen léptek fel.

Sebestyén Hajnalka

A Resti Kornél zenekar fellépett a Bakon rendezett Héttorony Fesztiválon is, a Makovecz Imre által tervezett intézményben zenéltek

Fotó: Csernyus Bence

Az elmúlt években számos alkalommal adtunk hírt a Resti Kornél „eredetimegjelöléssel ellátott” zenekar fellépéseiről, sikereiről. Ezek a napok ismét róluk szóltak. Garantáltan nem unatkoztak a tagok.

November elején rendezték meg Kaposváron a Kalei­doszkóp Versfesztivált, Közép-Európa legnagyobb pódium­művészeti sereg­szemléjét. A rangos eseményen a verszenekarok és előadók között a Resti Kornél „eredeti­megjelöléssel ellátott” zenekarnak ítélték a legjobb verszenei előadónak járó elismerést, illetve a Kaleidoszkóp fődíjat is.

Lázár Miklós (alias Mászkál Lóri), a zenekar egyik tagja elmondta, nagyon örülnek a díjnak, de nincs idő megpihenni. November 13-án Kiscsőszön, a Mediawave Film és Zenei Együttlét rendezvény zárótalálkozóján léptek fel, Miquèu Montanaro oxitán muzsikus zenei műhelyprojektje kapcsán. Az útjuk erről a zenei ösvényről Bakra vezetett. A Zala megyei településen részeseivé váltak a Héttorony fesztiválnak, melynek keretében az ország hét Makovecz Imre által tervezett intézményében zenéltek a fellépők. A Resti Kornél a baki faluházban lépett színpadra november 13-án este.

A fellépések mellett a zenekar saját lemezfelvételére is koncentrál. Folyamatosan zajlanak első, a kecskeméti önkormányzat által is támogatott, „koncept” hanganyagának zárófelvonásai.

Előreláthatólag jövő héten kerül nyomdába a lemez.

Az együttes első albumának különlegessége, hogy a rádiószínházakat megidéző „retrospekulatív” stílusban készül. Ehhez a „restülők” megmozgatták Kecskemét különböző kultúrgarabonciásait is, Kriskó János televíziós műsorvezetőtől Váry Károly színművészig, hogy közreműködjenek zenével, szóval, cselekedettel és fogyasztással…

Kornél „álmokfutással” teli albuma némileg eltér a hagyományos rádiószínházas műfajtól, inkább Cseh Tamás Frontátvonulás-féle estjeire hajaznak a dalok közötti átkötő betétek. Így tudhatunk meg ezúttal még többet Resti Kornél(küli) kalandos életéről.

A Resti Kornél zenekar fellépett a Bakon rendezett Héttorony Fesztiválon is, a Makovecz Imre által tervezett intézményben zenéltek
Fotó: Csernyus Bence

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában