fásítás

2021.11.18. 20:06

Ingyenes facsemeték igényelhetők Kiskunhalason

Az igényelt csemetéket ingyenesen osztja szét az önkormányzat, az ültetési és nevelési kötelezettség teljesítését később ellenőrizni is fogják.

Pozsgai Ákos

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tesz-Vesz Város program keretében ingyen osztanak ki erdészeti nevelésből származó facsemetéket, amelyek már igényelhetők a halasiak számára. Magánszemélyek, közösségi szervezetek, intézmények és cégek jelentkezését várják. Az igényléshez szükséges űrlap a város honlapján (www.kiskunhalas.hu) érhető el. Az igényelt csemetéket ingyenesen osztja szét az önkormányzat, az ültetési és nevelési kötelezettség teljesítését később ellenőrizni is fogják.

Az egy-, illetve kétéves magágyi csemeték közül különböző fajtákból lehet választani, az igényelt mennyiséget és az ültetés tervezett helyét (például saját ingatlan udvarába, utcafronti előkertbe, kerítésen belül, ház elé közterületre, vagy külterületi ingatlanra) megjelölve. Felhívják a figyelmet arra, hogy a tervezett ültetési hely környezetét, a már ott élő egyéb fákat, épített környezetet és közművezetékek viszonyát vegyék figyelembe az ültetési helyének kijelölésekor.

Lehetőség van nagyobb mennyiségben is igényelni a csemetefákból, a továbbárusítása azonban szigorúan tilos – áll az önkormányzat felhívásában, amely arra is kitér, hogy a csemeteigény beérkezését követően az önkormányzat szakmai munkatársa felveszi az igénylőkkel a kapcsolatot, hogy egyeztessenek a tervezett ültetési helyszínről.

A csemeteigényeket a rendelkezésre állás függvényében folyamatosan teljesítik majd, azonban mivel az erdészeti csemeteigényeket csak nagyobb számban tudják megrendelni, így szükséges bevárni egy-egy fajtából a nagyobb mennyiséget – közölte az önkormányzat.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában