FÜLÖPJAKAB

2021.11.08. 06:55

Átveszik az elektronikai hulladékot

Csak megbontás nélküli eszközöket lehet vinni a közösségek háza udvarára.

Vajda Piroska

Hat teherautónyi elektronikai hulladékot gyűjtöttek össze

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Idén is lehetőséget biztosít a fülöpjakabi önkormányzat az elektronikai hulladék összegyűjtésére, melyeket a közösségi ház udvarába november 11-ig lehet beszállítani munkaidőben. Fontos tudnivaló, hogy csak megbontás nélküli műszaki eszközöket tudnak átvenni, mert csak azt szállítja el a szolgáltató.

Azt sem árt tudni, hogy az elektromos és elektronikai hulladékok közé tartoznak a háztartási nagygépek, mint például a mosógép, a hűtőszekrény és a mosogatógép. A háztartási kisgépek, vagyis a hajszárító, porszívó, vasaló. Az információtechnológiai és távközlési berendezések, így többek között a számítógép, nyomtató, monitor és mobiltelefon. A szórakoztató elektronikai cikkek, mint a hifiberendezés, televízió, rádió, videokamera, fényképezőgép.

Az elektromos szerszámok: elektromos fűrész és fűnyíró. Szabadidős és sportfelszerelések, játékok és orvosi berendezések, mint például a vérnyomásmérő.

Az elektromos és elektronikus berendezések összegyűjtése nagyon fontos, hiszen a mennyisége évről évre jelentős mértékben növekszik. A készülékekben található veszélyes anyagok pedig komoly környezeti problémát jelentenek.

Ártalmatlanításuk csak szakszerű hulladékkezelési eljárással lehetséges. Az elektromos berendezések hulladékait ezért nem szabad települési hulladékként a vegyes háztartási kukába kidobni, hanem szelektíven kell gyűjteni, hogy azokat ártalmatlanítás után újrahasznosíthassák, megelőzve így a környezeti károkozást.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában