galériával

2021.11.04. 15:19

A szelektív hulladékgyűjtésről tanultak a lajosmizsei óvodások

Játékos fenntarthatósági foglalkozáson keresztül tudhattak meg többet a szelektív hulladékgyűjtésről és a komposztálásról a Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvodába járó gyerekek csütörtökön, amikor a Klímatudatosságot erősítő szemléletformálás című KEHOP pályázat szakértői ellátogattak az intézménybe.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az összes ovis csoport mesét láthatott a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, majd a látottak a foglalkozásokon kaptak gyakorlati színezetet, miután a projekt konzorciumi partnere, a Klímabarát Települések Szövetsége környezeti szemléletformálási szakértője, Gyurkó Dániel Tamás és Bathó Éva pedagógus a mese után interaktív foglalkozást tartott a gyerekeknek.

Horváth Sándor, a program koordinátora elmondta, hogy a klímatudatosság és a fenntartható fejlődés fontosságát minél hamarabb kell megismertetni a gyermekekkel, lehetőleg már óvodás korban, ezért látogattak el a pályázattal csütörtökön az intézménybe.

Sipos Ágnes intézményvezető üdvözölte a kezdeményezést. Mint fogalmazott, zöld óvodaként közel áll hozzájuk a téma, sokat foglalkoznak a környezetvédelmi kérdésekkel, a környezeti neveléssel. Az óvodában komposztálnak, minden csoportban újrahasznosítják a papírt, rendszeresen beszélnek arról, hogy otthon is mit tehetnek a szelektív gyűjtés és a pazarlás elkerülése érdekében. Sokszor járnak a természetben is, amire kiváló lehetőséget nyújt a közeli Iskola-tó a maga sokszínű élővilágával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában