KEREKEGYHÁZA

2021.10.16. 13:37

Családi napon vehettek részt az egyedülálló szülők és gyermekeik

Második alkalommal szervezte meg családi napját a Egyedülálló Szülők Klubja – Kecskemét, a kerekegyházi Kerekerdő Kalandparkban közel nyolcvan szülő és gyermek mászott, ugrott, számháborúzott és főzött.

Hraskó István

A szülők és gyermekeik jól érezték magukat Kerekegyházán

Forrás: Beküldött fotó

A budapesti Egyszülős Központ egyik legnagyobb vidéki klubja, a kecskeméti 2019 tavaszán alakult meg, és mint vezetője, Golovics Mónika elmondta: azóta sokat fejlődtek, számos közös programon tudtak közösen részt venni, és adományokkal tudják segíteni a hozzájuk fordulókat. A klubhoz jelenleg 280 fő tartozik, egyszülősek mellett önkéntesek.

– Mi egymást segítjük mindenben, a Covid ideje alatt például tartós élelmiszerrel, munkalehetőségek felkutatásával, jogi tanácsadással, ruhákkal, bútorokkal, lelki beszélgetéssel, gyermekfelügyelettel – nyilatkozta Mónika. Hozzátette: a közösségük a gyermekeknek is nagyon fontos lehet, hiszen tudnak segíteni, hogy a válás utáni válságos időszakot minél kevesebb lelki sérüléssel ússzák meg. Klubjuk minden egyedülálló szülő irányába nyitott, aki szeretne csatlakozni.

– Nagyon örültünk, hogy tudtunk újra találkozni! A mászópályákon kívül lehetőség volt számháborúra, íjászatra, kézműveskedésre, és a tanösvényt is végigsétáltuk. Készítettünk egy közös alkotást is, melyen mindenki rajtahagyta a keze nyomát, ebédre pedig paprikás krumplit főztünk bográcsban. Minden család hálás volt, hogy ezt a napot együtt tölthettünk. Új tagokkal új barátságok születtek, a régi tagok pedig megoszthatták egymással az utóbbi egy év történéseit. Önkénteseink is velünk voltak, akik év közben mindig segítenek – mondta az Egyedülálló Szülők Klubjának vezetője. Kiemelte: a családi nap megrendezéséhez az önkormányzat, több áruház, pékség, cég és magánszemély is hozzájárult adománnyal, ezért nekik rendkívül hálásak.

A szülők és gyermekeik jól érezték magukat Kerekegyházán
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában