Magasba a gyerekekkel!

2021.09.15. 12:37

Rekordkísérletre várják a családokat Kecskeméten

Jövő szombaton rekordkísérletre invitálják a kisgyermekes családokat! Nem kell mást tenni, csak a magasba emelni a piciket!

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Emeljünk fel minél több gyermeket! elnevezéssel idén a kecskeméti Születésünnep keretében csatlakozik a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és számos helyi szervezet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényéhez. A hírös városi programsorozat célja, hogy a kecskeméti és környékbeli családok is hozzájárulhassanak az egyszerre magasba tartott gyermekek világrekord-kísérletéhez, ezzel is ráirányítva a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára. Tavaly és korábban országos és határon túli összefogással több mint 10 ezer gyermeket emeltek fel a szülők egyszerre, megmutatva, hogy a gyermek örök érték.

Minden családot, nagyszülőt és szülőt szeretettel várnak, unokáikkal és gyermekeikkel Kecskeméten a Szabadság téren szeptember 25-én, szombaton délelőtt.

A rendezvénysorozat keretében 80 darab ajándék kismotort adnak az első nyolcvan regisztrálónak, akik a délelőtt folyamán részt is vesznek programokon. Regisztrálni lehet: www.szuletesunnep.hu oldalon.

A rekordkísérlet 11 órakor kezdődik. Előtte 9 órától kismotoros felvonulást szerveznek, majd a felnőttek átvehetik a virágokat, hiszen 10 órától veszi kezdetét a hagyományos Anyák napi virágültetés, mely ezúttal őszre csúszott át a járvány miatt.

A virágültetésen résztvevők között további húsz kismotort sorsolnak ki.

A programot színesíti még a kecskeméti Grapevine Tánciskola növendékeinek műsora, melybe bárki bekapcsolódhat 10 óra 30 perctől. Ezt követi a rekordkísérlet.

A programsorozat jótékony célt is szolgál, hiszen minden résztvevő családot arra kérnek, gondoljanak a nehéz körülmények között élő szülőkre, gyermekekre és hozzanak magukkal egy tartós élelmiszert és/vagy egy tisztálkodási szert. A felajánlásokból összeállított csomagokkal a Kecskeméti E-KECSAP (Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány) helyi családokat segít majd.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában