galériával

2021.09.08. 19:56

Óriási LED-falat szereltek fel a kecskeméti campuson

Közel 30 négyzetméteres LED-fallal szerelték fel a kecskeméti campus oktatási épületének nagyelőadóját, és több előadótermet is a legmodernebb audiovizuális oktatástechnológiával látták el. A beruházás nem csak oktatási szempontból, hanem konferencia-és rendezvényszervezés szempontjából is jelentősnek tekinthető.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti campus oktatási épületét 2019 szeptemberében adták át, a tényleges hasznosításra, az épület valódi birtokba vételére azonban a járványhelyzet miatt csak korlátozott mértékben adódott lehetőség.

A KEDO Zrt. közölte: a járványügyi intézkedések feloldását követően megkezdték a legmodernebb oktatástechnológiai eszközök beszerzését. A fejlesztés keretében több terembe hangtechnikai és audiovizuális eszközök, valamint okosrendszerek érkeztek. Az impozáns 500 fő befogadására alkalmas nagyelőadót 36 négyzetméteres LED-fallal szerelték fel, amely egy mozi hangtechnikai és vizuális élményét képes nyújtani. Két szemináriumi termet 86 colos interaktív táblákkal láttak el, amely eszközök elsősorban a gyakorlatorientált képzések fejlesztésében játszanak majd nagy szerepet.

Három teremben térmikrofonos hangrendszert építettek ki annak érdekében, hogy az aktuális tananyagot kiváló hangminőségben tudják rögzíteni.

A KEDO Zrt. a Neumann János Egyetemmel közösen kialakított egy interaktív távoktatásra alkalmas előadót is, ahol PTZ kamerák és kiegészítő világítás rendszer, valamint monitor hangsugárzók és streaming jelátviteli eszközök segítségével a legjobb minőségben lehet közvetíteni és képileg is rögzíteni az előadás menetét.

Fotó: Bús Csaba

A beruházással párhuzamosan megkezdődött a CAMPUS legnagyobb bérlőjének, a kecskeméti Neumann János Egyetem munkatársainak a technikai eszközök használatára vonatkozó szakmai oktatása. A KEDO Zrt. kiemelte, hogy a kecskeméti campus előnyös elhelyezkedése, az M5-ös autópályához való közelsége, 117 gépjármű befogadására alkalmas mélygarázsa mellett a rugalmasan átalakítható termeivel és a 800 fő befogadására alkalmas aulájával a térség legmodernebb és legversenyképesebb konferenciahelyszíne is egyben.

Az itt található nagyelőadó egy forgószínpados technikának köszönhetően egyedülálló módon három különálló térré alakítható, és ezáltal egy 300, valamint egy 120 és egy 80 fős szemináriumi helyszínné is formálható.

Az előadó squashpálya méretű LED-fala és dolby hangtechnikája vonzó lehet a vállalati és tudományos szakmai konferenciák szervezésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában