ÚTINFORM

2021.09.14. 07:37

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Kecskeméten a szükséges útjavításokat részben igénybejelentés alapján, részben tervszerűen végzik <i>Fotó: Bús Csaba</i>

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a keddi napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– Újhartyán és Lajosmizse között fenntartási munkák miatt napközben mindkét oldalon sávzárás lesz érvényben.

– Lajosmizse térségében a burkolati hézagokat öntik ki. Budapest felé a 74-es és a 71-es kilométer között dolgoznak. Reggel fél 9-től délután fél 5-ig az aktuális munkaterületeknél a külső sávot lezárják.

– Kecskemétnél hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon a 86-os és a 90-es kilométer között Röszke felé a külső- és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leálló sáv használható.

– Kiskunfélegyháza és Kecskemét között burkolatjavítási munkák kezdődnek. Reggel 8 órától a Budapest felé tartó oldalon a 106-os és a 99-es kilométer között a külső sávot lezárják.

– Kiskunfélegyháza és Csengele között ma az elválasztó sávot kaszálják. Mindkét oldalon sávzárásra lehet számítani.

– a déli szakaszon, Szeged és Röszke között fenntartási munkálatok miatt a déli órákban a Kecskemét felé haladók sávzárásra készüljenek a 173-as és a 170-es kilométer között.

Az M43-as autópályán burkolatfelújítást végeznek az M5-ös autópálya és az 5-ös főút közötti szakaszon.

Mától péntekig az M5-ös és M43-as autópályák összekötő szakaszán dolgoznak, így az M5-ös irányából érkezők sávzárásra és 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra készüljenek az M43-asra való felhajtáskor!

Főutak:

A 44-es főúton

– Lakiteleknél új csomópontokat alakítanak ki. A 24-es kilométernél félpályás lezárást vezettek.

– Békéscsaba közelében a 115-ös és a 117-es kilométer között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

– Gyula és az országhatár között aszfaltoznak. Sávlezárásra és lassabb tempóra készüljenek!

Az 51-ös főúton, Bátya és Baja között, az 54-es főúton Hajós és Sükösd között az útmenti padkát kaszálják, napközben mindkét irányban lassan haladó munkagép okoz útszűkületet.

A 441-es főúton,

– Cegléden, az Alszegi úton a Malom tér közelében kábeláthúzás miatt útszűkület van érvényben.

– Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

– Cegléd és Nagykőrös között, több szakaszon útjeleket festenek fel. 9 órától 15 óráig mindkét irányban útszűkületre készüljenek.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es kilométer között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek.

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 18-19.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

2021. 09.15-én 12.30 perctől 13.30 percig lesz korlátozás a tehergépjárművek számára!

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában